Kladdkaka med blåbär, har du provat det? Choklad och blåbär är inte riktigt lika vanligt som sin systerkombo choklad och hallon, men låt oss ändra på det! Choklad och blåbär gifter sig utmärkt i en kladdkaka.

Kladdkaka med blåbärsgrädde

Den lila grädden till den kladdiga chokladkakan är en oslagbar vinnare på fikabordet. Här kommer receptet:

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl smält smör (ca 75 g)
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Till serveringen:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska eller frysta tinade blåbär
  • vaniljpulver

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker så att det blir vitt och poröst.
  2. Blanda i resten av ingredienserna.
  3. Smöra en springform och häll i smeten i den.
  4. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen.
  5. Vispa grädden med vaniljpulver i, men vispa inte för hårt.
  6. Blanda med blåbär så att grädden blir snyggt lila.

Det kan vara olika hur lång tid det tar för kakan att bli färdig i just din ugn. Prova gärna med en provsticka redan efter 15 minuter för att se om den är lagom kladdig.

Kladdkaka med blåbär – fler recept

Här hittar du fler recept på kladdkaka med blåbär: