Finnerödja är ett företag som är specialiserade på bär. Kanske känner du igen företagsnamnet för att det brukar stå på jordgubbskartongen? De säljer också frysta bär och ekologiska bärdrycker.

Nytt i Finnerödjas sortiment sedan i vintras är en produkt som de kallar för Bara bär: baraba_rprodBilden är hämtad från Finnerödjas webbplats.

Bara bär finns i tre smaker: blåbär, hallon och havtorn/mango. Vi har provat burken med blåbär och tycker att det är ett utmärkt alternativ till sötad sylt. Bara bär är perfekt för den som inte vill äta socker eller sötningsmedel. Purén innehåller bara två ingredienser: blåbär och äppelpuré. Den är lite för rinnande för att äta rakt av med sked men den fungerar bra som smaksättning, till exempel på gröten eller i müslin eller yoghurten. Det går också fint att ha några matskedar i en smoothie.

Bara bär blåbär är bra att ha när sommarens blåbär har tagit slut i frysen, eller om du vill använda mosade eller finfördelade bär men inte har tid eller lust att köra blåbär i matberedaren.