I väntan på att säsongen för färska blåbär ska dra igång – bara ett par månader nu! – tröstar vi oss med att dricka blåbär. På MatHem, som vi gillar men som tyvärr inte sponsrar oss, än, hittar vi massor av god blåbärsdricka:

  • Saxhyttegubbens blåbär 100 % – bara blåbär och ingenting annat. Helt genialiskt. Om man tycker att smaken blir för sur eller intensiv är ett tips att blanda hälften/hälften med till exempel mineralvatten eller färskpressad apelsinjuice. Den passar även utmärkt att blanda i en smoothie.
  • RÅ blåbär – samma sak där. Bara blåbär och ingenting annat. Så kul att fler tillverkare har fattat grejen.
  • Bara blåbär från Jämtlands vingård. Ytterligare ett märke av blåbärsjuice med ingenting annat än blåbär. Har du förresten provat att blanda med en vegomjölk, till exempel havredryck, kokosdryck eller hemgjord nötmjölk? Mums!
  • Blåbär- och hallonsmoothie från Froosh – visserligen bara 4 procent blåbär, men eftersom innehållet i flaskan bara består av ren frukt så känns det helt okej. Riktigt god är den också; här finns ingen anledning att blanda ut med något annat.
  • Innocents blåbär-/svarta vinbär-/tranbärsjuice – juicen innehåller mest äpple och vindruvor, men innehållet består bara av frukt. Bra grejer!

För dig som tycker att det är okej med socker i drycken finns även de här varianterna:

  • Brämhults blåbär-/svarta vinbär-dryck. Huvudingredienserna är vatten och druvjuice, men den innehåller gott om bär – 16 procent blåbär och 14 procent svarta vinbär – och bara 3,3 procent socker. Det tycker vi känns rimligt.
  • Blåbärsnektar från Norrlandsbär. Här står det inte angivet hur stor del av innehållet som består av bär. Ingredienserna är vatten, bär och socker – inga konstigheter så långt ögat når alltså. Dessutom är den ekologisk.

Det här var alltså lite tips på bra törstsläckare i sommar. Hoppas att det smakar!

//Jenny på alltomblabar.se