Blåbär 100 % från Saxhyttegubben är kanske ingen nyhet – den har funnits i några år nu. Men om du inte har upptäckt den än så är det hög tid! Vad är det då som är så bra med den här drycken? Jo, den innehåller bara blåbär. Inget socker. Inga tillsatser. Ingenting annat än blåbär. Kan det bli bättre?

Blåbär 100 % är en dryck för vuxna. Eftersom den inte är sötad och blåbärssmaken är så koncentrerad kan den uppfattas som lite sträv. Den passar utmärkt som måltidsdryck eller bara barhängsdryck upphälld i ett vinglas och i inte allt för stora mängder.

För dig som vill ha det söta går det utmärkt att använda den som bas i en smoothie. Låt den sträva blåbärssmaken blanda sig med banan och kanske en skvätt kokosmjölk. Andra smaker som passar bra i en blåbärssmoothie är kardemumma och vanilj.

Priset på Saxhyttegubben 100 % blåbär är ganska högt, runt 75 kr för en flaska på 33 centiliter. Men kvalitet kostar pengar. Kvantitet också. Enligt Saxhyttegubben själva så innehåller en flaska drygt 2 300 blåbär, och det kan väl vara värt 75 spänn?