Vet du att det finns en ekologisk blåbärsglögg? Loov ekologisk glögg (länken borttagen pga fungerar inte) är närmare bestämt en vildblåbärs- och svartvinbärsglögg från den estniska tillverkaren Loodusvägi.

Så här beskrivs glöggen:

Vildblåbärs-svartvinbärsglögg är till 100% framställd av naturliga och rena ingredienser. Glöggbasen består av kallpressad vildblåbärs- och svartvinbärssaft, källvatten, rårörsocker och skogshonung från Taali gård. Glöggen är smaksatt med 8 olika kryddor som är kända för sin förmåga att stärka immunsystemet, stimulera ämnesomsättningen, rena blodet och balansera kroppen. Kryddorna inkluderar ingefära (kryddornas kung, för immunsystemet), muskotblomma, muskotnöt (stärker nervsystemet), kryddnejlika (stärker hjärt-kärlsystemet), kanel (för binjurar och njurar), stjärnanis (stimulerar ämnesomsättningen).

Det är alltså en alkoholfri glögg med massor av nyttigheter. Visserligen innehåller den både socker och honung så du kanske inte ska dricka en hel flaska, men jämfört med de flesta andra glöggsorter på marknaden är den ju rena hälsokosten. Vill du prompt ha alkohol i din glögg går det förstås att spetsa den med något starkt.